Başkent'teki Saklı Cennet Keşfediliyor

Başkentin göbeğinde şehir merkezine yalnızca 15 km uzaklıkta bulunan Kıbrıs Kanyonu, doğa sporlarının, tarihin ve doğanın buluştuğu bir cazibe alanı olacak.

27.05.2014 11:20:17 0
Başkent

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yeni dönem projelerinden biri olan Kıbrıs Kanyonu ve Mesire Alanı’nı Ankara’ya kazandırmak için çalışmalara başladı. Başkentin göbeğinde şehir merkezine yalnızca15 kmuzaklıkta bulunan Kıbrıs Kanyonu, doğa sporlarının, tarihin ve doğanın buluştuğu bir cazibe alanı olacak. Karadeniz ikliminin hissedildiği,8 km’lik kanyon doğal ve tarihi güzellikleriyle kendisine hayran bıraktıracak. Amaçlarının ilgili kuruluşlarla Kıbrıs Kanyonu’nu doğal dokusuna zarar vermeden Ankara’ya kazandırabilmek olduğunu kaydeden Akgül, “Kanyon geçmişte Ankara’nın su ihtiyacını karşılıyordu. Doğal güzellikleri, bitki örtüsü ve tarihi güzellikleriyle dikkat çeken bu mekânın bugüne kadar korunması büyük bir şans. Artık Ankaralılar doğa sporu için şehir dışına çıkmak zorunda kalmayacak” diye konuştu.

 

Görenleri hayrete düşürüyor

Karadeniz iklimini hissedildiği,8 km’lik kanyonda yaklaşık bin 200 bitki türü bulunduğu tahmin ediliyor. Bitki örtüsü itibariyle de farklılık gösteren kanyonun içerisinde yetişen binlerce kök fındık ağacı görenleri hayrete düşürüyor. Türkiye` de sadece Karadeniz ikliminin yaşandığı, yıllık yağışın bol ve düzenli olduğu yerlerde bulunan fındık, Mamak`taki Kıbrıs Kanyonu`nda da yetişiyor. Zirai manada fındıkçılığın yapılmadığı kanyonda Ağustos ayında fındık hasadı yapılıyor. Roma döneminde açılan su kanallarını ve daha birçok tarihi kalıntıyı görmenin mümkün olduğu kanyonda Başkentliler için bir cennet hazırlayacaklarını belirten Akgül, bölgenin Ankara turizmine çok büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00